Jo t’ajudo i tu m’ajudes :: 100 Persones formen part de #Helpeditors ::

Com ens hem ajudat? Com col·laborem?

Help Editors és un plataforma col·laborativa. Gràcies a totes les persones que us heu implicat en aquest projecte.

Professionals que tenen dubtes sobre edició: ASSESSORAMENT

 1. Mia Beneset, responsable de màrqueting, que un dia va decidir escriure un llibre i auteditar-lo. L’únic que vaig fer va ser creure en ella i encioratjar-la a seguir el seu somni. Fa poc que ha presentat Milo a la Fira de Madrid. He “flipat” molt amb tot el que ha aconseguit.
 2. En Xavier, que té més de 50 anys i s’ha quedat sense feina i vol començar de nou. Vam tenir una conversa molt empàtica.
 3. En Salvadór Sulé, assessor financer, que sempre comentem l’evolució de la nostra trajectòria professional.
 4. En Marc, director, que vol una imatge per un tema personal i m’he demanat assessorament.
 5. L’Alda Rodríguez, que ha aprofitat aquest període que hem estat més temps a casa per escriure, i que té dos projectes molt interessants que espero que surtin a la llum. Les bones idees sempre surten en moments de tranquil·litat. Molta sort.
 6. A la Núria, que té un projecte que l’il·lusiona molt entre mans i volia fer-me unes preguntes anotades en una llibreta. Ella em va dir moltes vegades gràcies, i amb això ja en vaig tenir prou. Sé perfectament que aquesta idea tirarà endavant.
 7. Period Spain, una ONG, que em va demanar asessorament en la creació de materials formatius. I vam decidir fer un dinar-trobada i vam compartir moltes idees entre el primer plat, les postres i el tallat sense lactosa. Aviat tornarem a quedar.
 8. La Katrien, professora de yoga, que inparteix tallers i ha pensat regalar alguna cosa a les seves alumnes. Li passo contactes de professionals que li poden donar un cop de mà.
 9. L’Andrea, farmacèutica-escriptora, que em coneix molt i que sempre m’ha escoltat. Escriu cada vegada millor. Ella no ho sap, però aviat li publicaran un llibre i els signarà en una llibreria moderna, vindran tots els amics de les xarxes. 🙂
 10. La Judith, interiorista, que té un projecte en ment i  que em necessitava 5 minuts. He estat en el making off de l’inici d’un gran projecte.
 11. La Sílvia, advocada, té una pàgina web professional i la vol millorar. Jo l’he aconsellada i li he dit el que jo faria i li he passat un parell de contactes que crec que li poden anar bé. Ella fa molt de temps que em segueix i que m’ajuda en la difusió.
 12. La Sònia, apassionada per l’educació emocional, volia compartir un material que tenia elaborat i de com treure-li partit, vam estar parlant del confinament, de com podia ajudar a través de les xarxes i dels post diaris d’Instagram. Em va dir que jo era una “bocanada” d’aire fresc… cafès virtuals que t’alegren el dia. 🙂
 13. L’Associació Reach, que tenen moltes ganes d’editar un quadern i busquen editorials i formes de finançament. Jo els hi he donat idees de recerca i la meva visió sobre el sector.
 14. L’Elisabet, mestra, té un projecte per Instagram: la Finestra, i volia explicar-me’l, conversar i necessitava una “petita empenta”. De tant en tant, m’ensenya les imatges i m’explica com triomfa. Ella m’escriu coses precioses per la xarxa.
 15. La Mireia, mestra, que es va emportar la meva bossa a veure la neu.  Parla del meu projecte amb molt d’entusiasme a tothom, és una gran amabaixadora.
 16. La Guada, Managing Director, passeja la meva bossa amb molt d’estil. Sempre parlem de projectes i de com podem ajudar a la gent.
 17. La Mont, mestra, una emprenedora que ha vist que Instagram és la xarxa ideal per potenciar el seu projecte de bijuteria. Vam quedar per a fer un cafè, ens vam donar idees mútuament i ara ja està canviant el logo, fa stories i posa comentaris al post. Ens ho vam passar molt bé parlant dels nostres projectes i reptes de futur 😉
 18. La Lorena, farmacèutica, que vol conservar un material que ha trobat i que li té molta estima. Estem buscant la manera de guardar-lo.
 19. Un amic de tota la vida (no puc posar el nom que em mata), em va enviar un text per whats dient: #Helpeditors… què et sembla el meu text del Tinder? T’agrada? Jo només li vaig corregir un verb. És tan natural que era impossible millorar-ho.
 20. Prollema, que té un projecte molt interessant i volia demanar-me programes gratuïts d’infografies, dubtes d’edició i quina és la millor manera de presentar-nos.
 21. La Maite, professora d’història, un dia fent un cafè, em va explicar que tenia una alumna que volia ser editora. La Laura, em vol conèixer i potser em farà una entrevista i un treball sobre: Què és un editor?
 22. En Jordi, músic i escriptor, que una tarda a la platja, em va dir que volia escriure un llibre. Des de llavors, l’ha escrit, l’ha publicat i m’ha escrit una dedicatòria preciosa. Em va fer cas i es va fer una sessió de fotos estupendes i s’ha enganxat a les xarxes socials. Ho sento Jordi. Em fas massa cas. Aquest estiu vam gravar un vídeo junts.
 23. La Joana, fotògrafa i esquiadora, que em va fer una foto tan impressionant, que l’he posada al final de la presentació del postgrau i de fons de pantalla. Jo en faré difusió de la seva qualitat professional i humana.
 24. L’Ana, companya del postgrau, sempre ens hem ajudat entre pràctica i pràctica. Jo l’ajudaré amb la imatge professional, tot i que ella és tota presència.
 25. La Carmina, mestra i pedagoga, que un dia va creure amb una idea que li vaig explicar i ella va lluitar per a desenvolupar-la. No hi ha res que m’agradi més que la gent que fa brillar el que penso.
 26. Teampartners, una empresa esportiva, que necessitaven assessorament a les xarxes i a les webs. Jo els vaig fer un pla de continguts i ells un pla d’entrenament. 🙂
 27. La Lisi, Community Manager, que va autoditar el llibre: El silencioso amigo del viento.  Un dia dinant em va dir: vull publicar un llibre. Anys més tard me’l va regalar i em va escriure una dedicatòria preciosa.
 28. La Mercè, companya de classe de la Uni i ara mestra, que s’ha enamorat del meu projecte i que sempre em dona suport.

Professionals vinculats al món editorial: NETWORKING

 1. La Natàlia, editora, que li agradaria sentir-se valorada i poder fer un canvi a la seva trajectòria professional. Vam recordar quan ella era la meva estudiant en pràctiques.
 2. La Diana, project manager, té un projecte entre mans i me’l vol compartir.
 3. La Sol, que voldria tornar al món editorial i vol compartir amb mi aquest desig.
 4. L’Anna, gestora acadèmica, que sempre compartim punts de vista i com podem millorar amb tot el que fem.
 5. L’Ester, traductora i correctora, que li ha semblat genial la idea de la plataforma col·laborativa. Aquest 2022 començarem a col·laborar.
 6. En Jordi, editor, necessitava un professional que li fes un book trailer i li vaig passar el contacte de l’Àlex. I es van entendre de meravella. L’Àlex m’ha fet els vídeos promocionals de la web.
 7. La Irene, agent literària i futura editora, amb ganes de revolucionar Help Editors i aportar aire fresc i el seu punt de vista.
 8. L’Àlex, escriptor, guionista i expert en audiovisual. Li apassiona fer book trailers i té moltíssimes idees al cap. M’ajuda en la difusió de la web.
 9. La Laura, il·lustradora, amb una gran sensibilitat que vol tornar a ser il·lustradora.
 10. La Carme, il·lustradora, hem intercanviat punts de vista entre editors i il·lustradors i recursos per ajudar-nos.
 11. En Raúl, il·lustrador, apassionat dels llibres, punk i que desborda creativitat. Em fa regalar unes ill·lustracions, que és el que més m’agrada del món i una il·lustració pel meu Instagram.
 12. La Belén, il·lustradora, que em va “regalar” una il·lustració molt delicada pel dia de la dona. La seva germana és la Gema i són les primeres #sistershelpeditors!
 13. En Xavi Ramiro, il·lustrador, vam fer un Live sobre connexions entre una editora i un il·lustrador. Vam fer un repàs a la nostra trajectòria professional i vam recordar tots els bons moments professionals (que han estat molts).
 14. La Mercè, il·lustradora, em va demanar assessorament i li vaig recomanar que es posés en contacte amb l’APIC. Ella em farà un dibu de #Helpeditors.
 15. En Lluísil·lustrador, que ens vam conèixer a l’Utopia Market i des de llavors, ja sabem que: ens agrada l’Enric Casasses, la poesia il·lustrada, les frases potents, que els dos som sensibles i que som lluitadors. Va ser el primer que em va enviar el vídeo #neverstopediting.  Vaig fer una trobada #helpeditors i vam anar a veure la seva expo.
 16. En David, il·lustrador, que havia publicat un article en castellà i necessitava una traducció. Jo el vaig posar en contacte amb la Rosana, una traductora-ballarina i el resultat és aquest. Ell li va fer un dibu i ella la traducció.
 17. Giselfust, il·lustradora, ella preguntava per Instagram si algú tenia micropoemes. Justament tenia uns versos que havia escrit en la meva llibreteta un dia que plovia molt mentre anava en bus… i el resultat és aquesta preciositat. He imprès el poema i sempre que plou me’l miro.
 18. La Noelia, futura editora, sempre ha somniat a treballar en una editorial i està preparant el terreny per a fer el salt. Sap escoltar i li posa moltes ganes. Ho aconseguirà.
 19. La Mercè Serós, artista, m’ha regalat una “titelleta” #miniannahelpeditors amb la seva bossa, anell, arracades. Ha tingut un èxit importantissim! Hi ha qui diu que es podria der branding del projecte 🙂
 20. L’Agustí de Grafime, editor, compartim tendències d’edició, autoedició i ens passem contactes.
 21. La Clotilde, directora d’art i la meva primera Cap. Han passat els anys i encara li demano opinió sobre temes de disseny.
 22. La Gestoría del copyright, especialista en drets d’autor, fa molts anys que ens coneixem i sempre ens hem ajudat i recomanat.
 23. La Laura, responsable comercial, que tenia un dubte amb els crèdits (molt habitual).  Li vaig respondre a la seva pregunta i també li vaig passar un contacte especialitzat en drets d’autor.
 24. La Marta, coordinadora editorial, juntes farem grans coses (ho sé). Ella en sap molt d’autoedició de llibres, i va ser el meu primer guestblogging.
 25. L’Olga, coach, una professional del món editorial, que s’ha reinventat i ara és coach.
 26. L’Agnès, una artista polivalent, compartim contactes, barri i aficions. Estem donant “voltes” a veure què podem fer amb tota aquesta xarxa de persones i com les podem connectar.
 27. La Cristina, dissenyadora, ha aprofitat el 2020 per a formar-se en digital i fer un pas més a la seva carrera. Ella tenia ganes d’explicar-m’ho i jo d’escoltar-la. Farem “cosetes” a Instagram.
 28. La Gema, consultora estratègica i de màrqueting, sempre hem compartit punts de vista sobre temes d’innovació. Jo l’he intentat aconsellar i li he passat algun contacte.
 29. L’Alexandra, project Manager, una gran professional, molt creativa i sobretot bona persona. Juntes vam compartir una estrena de la web, moltes xerrades i riures. Aviat farem un Live juntes a Instagram i ens posarem al dia. Confesso que la trobo a faltar en el meu dia a dia.
 30. La Mireia i la Glòria, psicòloga i il·lustradora, que han aprofitat el confinament per escriure un conte: El circ del mar. Una història molt divertida i plena de personatges, que tracta sobre les emocions durant el confinament. Alguna editorial interessada? Vam fer un Live molt emocionant!
 31. En Juanjo, professor de la UB i coordinador del postgrau de Social Media, que em va regalar el llibre Vídeo para redes sociales. Guía de iniciación en la publicación y difusión publicat per l’editorial UOC. Jo li vaig fer un vídeo parlant del vídeo 🙂 i ell m’ajuda amb analítica web i amb altres temes que portem entre mans.
 32. L’Elisabet, editora, que la vaig conèixer el CREA, vam quedar per parlar. Em vaig perdre (molt normal amb mi) per Hospitalet de Llobregat, em va venir a buscar a una gasolinera, vaig anar al seu estudi i no sé com vam descobrir que a part de l’edició, anem a la mateixa perruqueria i ens talla el serrell la mateixa persona. Serà que els editors ens fixem amb tot? Fins i tot com portem el serrell tallat? Per aquest 2020 ens esperen molts projectes compartits.
 33. En Martí, un gran comunicador, que pregunta molt i analitza totes les respostes :), però sobretot que parla i escriu molt bé i amb ganes de treballar en obert. Ell em va fer adonar que el projecte i la web es podia explicar millor (molt bona observació) i jo intentaré donar-li un cop de mà.
 34. La Marta, una superdissenyadora molt perfeccionista. Estava a punt d’estrenar la web i necessitava compartir-ho 🙂  i des de llavors hem compartit  dubtes del wordpress, campanya d’estrena, punts de vista d’imatges, textos… Jo li faig “classes” d’Instagram, SEO i ella m’ha dissenyat la bossa i m’ajuda amb l’edició de fotos. Ara ja quedem per dinar al vegetarià directament i parlem de les nostres coses…
 35. Estudi Claris, que tenia ganes de conversar sobre la situació del mercat laboral i com havíem reconduït les nostres trajectòries professionals. La Carola em va regalar aquesta tassa de tulipes de Ni flowers.
 36. La Montse, coordinadora editorial, que volia coneixe’m per compartir dubtes, conversar i editar textos a quatre mans. Ella em va de tester de la web i m’avisa si veu alguna cosa no funciona. Fem cafès editorials i em dona idees pel meu projecte. Sempre m’anima, fins i tot en dies de pluja.
 37. En Jordi, comunicador visual, que volia fer-me una consulta sobre un projecte que realitza. De tant en tant, anem a dinar, i ens expliquem les nostres idees, com anem evolucionant i intercanvi de proveïdors.
 38. La Laura, coordinadora editorial, que volia compartir la seva professió, fer xarxa, expressar dubtes i idees divertides. Intercanvi de coneixements!
 39. La Rosa, editora, que em va donar un cop de mà quan més ho necessitava. Amb el seu gest, la meva trajectòria professional va fer un canvi de rumb. Es veu que jo la vaig ajudar passant-li un llistat de contactes (no ho recordava). Sempre ha estat allà i ha cregut en el meu projecte. Un dia vaig arribar a la feina i m’havia enviat el llibre Jefa de tu vida.
 40. L’Ana, cap de recursos humans, una de les millors persones i professionals que es van creuar en la meva trajectòria professional. Peça clau en aquest projecte  i en el meu currículum.
 41. La Mercè, dissenyadora i maquetadora, necessitava feina i jo li vaig passar empreses que sabia que buscaven maquetadors. Ella m’ha dissenyat la imatge gràfica de Twitter, Facebook i Linkedin. I hem fet projectes col·laboratius de poesia il·lustrada.
 42. L’Ana, dissenyadora gràfica, sempre ha sigut una persona molt solidària i jo li vaig explicar el projecte. Ella m’ha dissenyat el logo del projecte. I  m’ha fet aquestes fotos estupendes.
 43. La Laia, disseyadora web, volia canviar el seu perfil professional i no sabia com organitzar els continguts i jo li vaig explicar com funcionava Linkedin. Ella m’ha ajudat amb el disseny de  la web.
 44. Amb la Meritxellperiodista i escriptora, tenim una relació professional i personal de fa més de 20 anys i sempre ens hem donat un cop de mà. M’ha entrevistat en el vídeo professional. Jo l’he ajudada en els seus múltiples projectes i ella ara ha posat el logo de #Helpeditors per primera vegada! Quins nervis!
 45. El Fernando, creatiu, volia ampliar contactes i jo li vaig passar algun “contactillu”. Entre moltes coses, m’ha ajudat en el menú de la web i em va ajudar en la gravació del vídeo del youtube.
 46. A l’Alícia, dissenyadora tèxtil, que em va regalar un pattern dels gatets que surt en el vídeo promocional. És el racó de casa que més m’agrada. 🙂
 47. Uncle Jun, fotògrafs i realitzadors de vídeos, havien sortit d’un ERE i jo els vaig ajudar en ampliar contactes i fer-los adonar que eren molt bons. Em van gravar i editar el vídeo que la Meritxell m’entrevistava.
 48. Amb la Rosana, gran correctora, sempre ens hem ajudat. Ella em va ajudar a mi quan em vaig quedar a l’atur i quan més ho necessitava i jo sempre més l’he ajudat amb el que he pogut. Va fer una col·laboració amb el David Maynar.
 49. L’Enric Jardí, dissenyador, em va regalar el llibre Así se hace un libro quan li vaig dir que volia publicar un post explicant el contingut i ha regalat una selecció  de 18 llibres sobre tipografia.
 50. La Maite, especialista en comunicació, es va emocionar amb el meu projecte un dia que vam anar a dinar, i em va suggerir frases per About me. Juntes parlem de projectes i de moments compartits.
 51. L’Anna, responsable de comunicació, que vam anar juntes a un curs de Mailchimp i des de llavors, compartim: informes de mètriques, estratègies de comunicació, idees de stories…
 52. La Mònica, directora de recerca de la Fundació Bofill, que em va confirmar que el guió del vídeo i el storytelling li agradava: aquesta història enganxa. Jo l’assessoro amb la imatge quan brilla per la televisió.
 53. La Mar, dissenyadora amb les idees molt clares i veloç, que es va barallar literalment amb la capçalera fins que va aconseguir que el logo quedés perfecte. Jo sempre l’he recomanada per la seva eficiència i bona professional. Aviat el seu fill ens donarà classes.
 54. L’Estel, controller i coordinadora editorial, sempre ens hem “passat” contactes i proveïdors. Si l’Estel opina, és garantia de qualitat.

Estudiants que volen ser editors: FORMACIÓ

 1. L’Astrid,  li agradaria treballar en una llibreria, editorial, museu o centre cívic. Parla 5️⃣ idiomes: català, francès, castellà, anglès i italià… però li costa trobar feina.
 2. La Sílvia, futura editora de taula, que ha descobert que li agrada corregir i editar textos. Ara col·labora amb l’Olga 🙂 una altra Help Editors.
 3. La Núria, estudiant de primària, que té molt clar que vol ser editora. Per aquest motiu, va escollir l’ofici d’editor i va fer una presentació molt ben elaborada. Em recorda molt a mi quan escrivia contes.
 4. La Neus, professora,  que ha redescobert la seva passió per l’escriptura, la llengua i, molt especialment, per la correció de textos, però no té cap formació al respecte.
 5. La Joana, professora de francès, que s’ho passa molt bé preparant les classes i ha pensat treure-li partit al material que està preparant. M’ha dit que vol ser editora.
 6. La Carlota, pedagoga, amb moltes idees i positivisme per entrar al món laboral. Jo l’ajudaré amb el currículum i la carta de presentació i ella m’ajudarà amb la difusió per les xarxes. Tardes de diumenge parlant de projectes i d’il·lusions.
 7. La Sofia, que vol ser editora i no sap per on començar. Té un currículum brillant, competències i habilitats. Vam parlar  del networking i de com  contactar amb la persona adequada. Ella em va fer una storie molt xulo per Insta.
 8. La Laura, una estudiant de Batxillerat que ha escrit una novel·la d’una poetessa de Vic i volia saber com continuar amb aquest projecte tan interessant. Li he aconsellat a qui ho ha d’enviar, com fer-ho i com potenciar les xarxes socials.
 9. La Carla, estudiant en pràctiques, la vaig ajudar a fer el perfil del Linkedin i el currículum i ara està triomfant com a professora i per les xarxes.
 10. En Xavier Roca, un noi molt espavilat, que va fer un treball de recerca sobre editors. Es va emocionar molt quan li vaig dir que em podia fer una entrevista.

#Helpeditorsfamily #Helpeditorsismoving: SUPORT

  1. L’Alberto, enginyer,  sempre em dona el seu punt de vista objectiu, m’ha gravat en: Què és #Helpeditors?  Quin llibre li tinc més carinyu? i en tot el que he necessitat. Jo l’he assessorat amb la seva marca i Instagram (tot i que ell aprèn molt ràpid).
  2. El meu pare James, que em va dir: “M’ha agradat molt el vídeo però no m’he enterat de res.”
  3. La meva mare Teresa, que ha vist els vídeos abans de penjar. Un cop em va dir  un si definitiu, el vaig penjar. Em va avisar que deia massa: eeeeeeee en el vídeo. Juntes tenim el projecte Helpedirtorsmother.
  4. La meva neboda Aina, que es va mirar el vídeo amb la meva mare i em va enviar un missatge de veu. “Anna: està guai! “
  5. La meva neboda Xènia, supercontenta amb la meva bossa.
  6. El meu nebot Pau, que no va dubtar ni un moment a fer-me de model.
  7. La meva cunyada Nati que en comenta tots els post d’Instagram.
  8. El meu germà Xevi, que m’ajuda en temes burocràtics.
  9. La meva germana Magda, que em posa Likes a tot el que publico.

17 Comments

 1. […] a les + de 85 persones que han cregut en aquest projecte. Un projecte que m’aporta coses molt bones. […]

 2. Carmen Marcos 4 de novembre de 2020 at 11:53 - Reply

  Vaja, m’he deixat el link! És aquest:
  https://youtu.be/tC5iUWkoV1c

 3. Carmen Marcos 4 de novembre de 2020 at 11:49 - Reply

  Hola Anna.
  Sóc il·lustradora i he trobat aquest espai teu a través de LinkedIn i he cregut que podria col·laborar aportant el vídeo de la taula rodona on line que vam fer al Liber el passat dia 26 d’octubre: “La relación entre el editor y el ilustrador “.
  Les participants són:
  – Noemí Mercadé, directora de l’editorial Casals i l’editorial Combel.
  – Natàlia Zaratiegui. Il·lustradora.
  – Mariona Sardà. Advocada especialista en Dret de la Propietat Intel·lectual.
  – Com a moderadora vaig estar jo.
  El vídeo dura una hora exacta, és en castellà perquè va ser emitit també per a Sudamerica, i espero que et sembli interessant el seu contingut, Anna.
  Salutacions,

  • anna_sadurni 4 de novembre de 2020 at 16:24 - Reply

   Gràcies Carmen, em sembla molt interessant aquest vídeo que em comparteixes i crec que a la Comunitat #Helpeditors també. Molts ànims a tots els il·lustradors i molt interessant les preguntes que plantegen.
   Una abraçada i estem en contacte.

Leave A Comment