“M’apassiona l’entorn digital, l’edició, la comunicació i aprendre d’altres professionals.”

Em dic Anna Sadurní i em defineixo com a editora, però en realitat vaig començar fent de becària a Edicions 62. També he tingut la sort de treballar en diferents editorials i agències de publicitat: PAU EducationMcGraw-HilledebéPenguin Random House, entre d’altres; de primer exercint d’auxiliar tècnica editorial i redactora, després, d’editora i ja fa anys de coordinadora editorial, gestora de continguts, Project Manager i responsable de difusió. Actualment treballo al departament de comunicació de la Fundació Jaume Bofill. El meu objectiu a curt termini és aprendre molt d’edició digital.
Soc filòloga, tinc el CAP, el màster d’edició, i recentment he obtingut el títol d’experta en Social  Media per la UB. Em sento afortunada.
I tu? De què em coneixes?
En quin moment hem treballat junts? Què has après de mi?

Helpeditors RESPON

Helpeditors Respon és un espai obert, un fòrum col·laboratiu de preguntes i respostes sobre temes d'edició i xarxes socials amb l'objectiu d'ajudar-nos entre nosaltres. Segur que alguna vegada has volgut fer una pregunta a un editor i no sabies a on fer-ho. Consulta'm!

Help Editors Respon

*Please complete all fields correctly

Blog Comments

Bon dia Anna:

He sabut del teu projecte a través de la traductora Scheherezade Surià. Jo sóc traductora de l’alemany al català i al castellà i visc a Múnic. M’agradaria entrar en contacte amb editorials catalanes.

Saps potser si hi ha un projecte semblant al teu per a traductors?

Per acabar, el teu consell del document excel amb les tres pestanyes és molt bo! Ja en tinc un de començat,
però he de sistematitzar la feina.

Una abraçada des de Múnic, Alemanya,

Montserrat Varela
https://www.linkedin.com/in/montserratvarela/

Gràcies Montse. M’alegro que el projecte es vagi compartint. Les editorials catalanes les pots trobar aquí:
https://www.gremieditors.cat/editorial/
També en pots trobar d’altres més alternatives per les xarxes i per Instagram (potser no formen part del Gremi).

La veritat és que no sé si ho ha un #HelpTranslators, ho hauries de preguntar al Col·legi de Traductors. Jo ho vaig crear perquè vaig veure la necessitat de fer-ho. Potser ho podries fer tu?
I sobre el document de les 3 pestanyes m’ajudava a organitzar la feina i sobretot a començar, que en realitat és el que costa més.
Una abraçada i qualsevol cosa que necessitis, ja saps.

Conozco a Anna hace muchos años y es de esas personas afortunadas, y digo afortunadas porque encontró su “ikigai” su vocación unida a su pasión en su perfil profesional como editora.
Gracias a esa vocación / pasión que muestra avanza en su profesión sin parar de aprender y ayudando con su conocimiento a otros.
Con Helpeditors es lo que hace y gracias a ella he podido recibir buenos consejos así como me ha ayudado a contactar con personas de su red.
Sin duda lo que hace lo hace no solo porque sabe sino porque le gusta hacerlo y eso ayuda a que sea más efectivo!
Gracias Anna,
Gema

Gracias Gema. La verdad es que edito todo lo que veo y mis ganas de aprender son infinitas. Espero que los consejos de Helpeditors te sirvan. Mucha suerte. Un abrazo y me alegro que formes parte de #Helpeditors 🙂

Help Editors va néixer com un projecte de final de postgrau però actualment és molt més que això: és un projecte viu que creix dia a dia. Reflecteix la passió de l’Anna pel món editorial i les seves ganes de compartir tot el que sap i de seguir aprenent cada dia. Curiosa de mena, estudiant aplicada, professional apassionada, l’Anna ha fet de Help Editors la seva casa digital, el lloc perfecte on seguir creixent i aprenent, i on demostrar tot el és capaç de fer.

He coincidit amb ella com a docent i en projectes professionals, i puc dir que sempre és un plaer col·laborar amb ella 🙂

Hola Anna,

Com que et conec de tota la vida, veig en el teu projecte HELP EDITORS l’empremta de la teva personalitat present ja des dels inicis, una combinació de les particularitats que et defineixen i el reflexe de l’energia positiva que et caracteritza.
Capaç de deixar-nos amb la boca oberta amb cada nou vídeo i cada publicació a les xarxes socials, el teu entusiasme, imaginació i creativitat, al ritme dels canvis que ens està portant la vida i la tecnologia, són sempre font d’inspiració per a nous projectes.
T’agraeixo molt tots els bons consells que m’has donat, perquè m’han permès evolucionar i millorar la meva imatge a nivell professional.
Admiro la generositat amb la que comparteixes la teva expertesa amb tothom que ho necessita.

Mil gràcies per ser-hi!!!

Sílvia

Moltes gràcies Sílvia. Molt contenta que hagis confiat en mi i el meu projecte. M’agrada que hagis treballat tan bé la teva marca i que estrenis una web tan elegant i amb personalitat, com ets tu. Tinc pendent mirar-me una secció teva 🙂

Hola Anna!
Ja t’havia felicitat personalment pel teu bloc, però em feia gràcia fer-ho in situ. Així doncs, que consti aquí: felicitats. T’explicaré perquè m’agrada. Ja ve de la primera vegada en què hi vaig entrar, quan ja em va colpir un aire familiar. Què era? Doncs mira, de seguida em va recordar aquell teu despatx endreçadet, els jocs de primeres, segones i fins i tot terceres i quartes proves amb les correccions marcades a llapis i en rotring vermell o blau perfectament desats als arxivadors; la Palm lleugerament decantada, sempre al mateix lloc (encara existeix? No la llencis, s’ha convertit en una relíquia!); la superfície de la taula llisa i neta com els prats de les caixes de Caran d’Ache… I sobretot els teus ben dirigits moviments per aquells escassos metres quadrats, sempre amb algun objectiu clar (de la cadira a un prestatge alt ple d’arxivadors per rescatar alguna cosa, de l’ordinador a la impressora, del despatx de la jefa a l’armariet del material), en clar contrast amb els escarafalls i esbufecs del Fer i jo, que érem com dos óssos engabiats. Anar a la teva taula a consultar alguna cosa era com un viatge al petit planeta de les coses netes i endreçades, on cada objecte té un sentit i una funció. Quina diferència amb les nostres taules inundades de paperots (“jo tinc el meu ordre”), capses de CD, bolis sense tap, llaunes buides i… merda, bàsicament. La teva manera de fer i treballar es corresponia amb l’aire del teu despatx, clar. I aquest aire és el que retrobo en aquest bloc teu, quina gràcia. Així com donaves dignitat a aquells jocs de proves vells en ficar-los a una carpeta localitzable, en el teu bloc has recollit experiències que poden semblar molt modestes i personals, però que tu saps que compten, perquè tot és aprofitable, per a tu o per a algú altre… Era sorprenent veure que no t’equivocaves, perquè sempre hi havia algun client que et reclamava no sé quina correcció! He he, quants records… Una abraçada.