QUÈ ÉS HELP EDITORS

Què és? Es tracta d’una plataforma col·laborativa i una Consultoria editorial gratuïta.

A qui va adreçat? A totes les persones que volen treballar en una editorial, busquen feina o senzillament tenen dubtes sobre edició i no saben a qui demanar-ho.

Amb quin contingut? Què fa un editor cada dia, recomanacions, tips and tools (trucs editorials) i idees que em van sorgint.

En què puc ajudar? Puc  passar-te algun contacte, respondre preguntes sobre edició, continguts digitals, xarxes socials i donar-te un cop de mà amb el currículum. Ei! Però només assessoro en edició i recerca, que és el que sé fer! 🙋

Quin és el repte? El gran repte a llarg termini és crear una cultura col·laborativa relacionada amb l’edició, que promogui connexions i un aprenentatge col·lectiu. T’interessa?

Help Editors Respon

Helpeditors Respon és un espai obert, un fòrum col·laboratiu de preguntes i respostes sobre temes d’edició i xarxes socials amb l’objectiu d’ajudar-nos entre nosaltres. Segur que alguna vegada has volgut fer una pregunta a un editor i no sabies a on fer-ho. Consulta’m!

87 Comments

 1. Agustí Estruga 22 de gener de 2021 at 11:09 - Reply

  Help Editors és una iniciativa molt interessant no només per la generositat que desplega l’Anna sinó, sobretot, per aquestes sinergies que es poden crear entre professionals del sector de l’edició. Molta sort en aquesta “aventura”!

  • anna_sadurni 22 de gener de 2021 at 11:55 - Reply

   Moltes gràcies Josep. Tu ho has dit: crear sinèrgies.

 2. Laura Serral Casanova 8 de gener de 2021 at 19:02 - Reply

  Help Editors em sembla un projecte magnífic i valuós pel seu caràcter proper i col·laboratiu. I l’Anna és una gran professional, amb gran capacitat per escoltar i atendre. Ha estat un plaer fer-li consultes i rebre el seu tracte excel·lent! Molta sort amb el projecte!

 3. Albert Fort Garcia 7 de desembre de 2020 at 11:03 - Reply

  Des de All That She Loves, marca de roba de la Costa Brava hem contactat amb el portal Help Editors i el tracte i suport professional que hem rebut ha estat excelent. En una societat individualista i tan global, s’agraeixen projectes tant personals i amb un tracte tant exquisit. Llarga vida al projecte

  • anna_sadurni 8 de desembre de 2020 at 16:24 - Reply

   Moltes gràcies Albert! #Helpeditors és un projecte que neix de la necessitat i de la creativitat. Estic aquí pel que necessitis 🙂 I realment és un projecte molt personal que evoluciona gràcies a vosaltres.

 4. JOSE SACO 13 de novembre de 2020 at 15:32 - Reply

  Help Editors em sembla una proposta brillant, plena de generositat i entusiasme. De ben segur que tots els professionals d’aquest sector en podem treure profit i, al mateix temps, aportar el nostre granet de sorra. La cooperació i la creació de xarxes és fonamental en els temps que corren. Molta sort i molta força!

  • anna_sadurni 15 de novembre de 2020 at 15:50 - Reply

   Moltes gràcies Jose. T’ho agraeixo molt. Sobretot perquè no em coneixes de res, i per a mi és molt important la visió que la gent pot percebre des de fora. Intento que tothom conegui la nostra professió. Doncs ja ho saps, si algun dia et vols tirar a la piscina o del trampolí… #Helpeditors està aquí. Una abraçada d’editora.

 5. Marta 5 de maig de 2020 at 17:30 - Reply

  Com es puja un vídeo a Instagram?

  • anna_sadurni 5 de maig de 2020 at 17:54 - Reply

   Hola Marta, el tema dels vídeos a Instagram té teleta. Primer de tot, per Instagram t’aconsello que siguin vídeos de menys d’un minut. Si fan més d’1 minut, t’has de descarregar l’aplicació: IGTV i millor des del mòbil.

   1. Pots pujar el vídeo com si fos un post i fixa’t que pots posar un filtre, seleccionar un tros i la imatge fixe (molt important per tal que no et surtin pantalles en blanc o els ulls tancats).

   2. Per pujar el vídeo en un story a) pots fer-ho com si fos un post (fletxa directe) b) o pots pujar el vídeo com si fos una foto directe. Si ho puges com una foto, et quedarà tallat. Només cal que seleccionis els fragments. I c) També pots seleccionar el vídeo en el mòbil i quan el comparteixes posa l’opció: Direct feed. Aquesta opció és la més fàcil.

   T’aconsello que ho facis en un moment poc visible (12 de la nit) per si t’equivoques i que vagis provant. La llei de Murphy existeix. Jo el primer el vaig haver de repetir 5 vegades. Ànims!!!

   I sinó, fem un cafè ben aviat. Ok?

 6. Anna S. 26 d'abril de 2020 at 09:44 - Reply

  Bon dia,

  Voldria fer una consulta per conèixer com funciona la cadena de comercialització i distribució del llibre digital, i quines opcions hi ha per aplicar una política de preus. Posem, per exemple, que parlem d’un llibre de relats curts/microcontes, quin camí ha de recórrer des de l’editorial per arribar al lector? Quins actors entren en el procés? Gràcies

  • anna_sadurni 26 d'abril de 2020 at 21:07 - Reply

   Hola Anna, aquest és un tema d’actualitat que el Gremi d’editors acaba de publicar una notícia molt completa:
   https://www.gremieditors.cat/liva-dels-llibres-digitals-rebaixa-4/
   Et recomano molt els cursos d’Eva Güell que fa al Gremi d’editors, i que la segueixis per les xarxes socials: https://twitter.com/EvaGuell

   Altra cosa és que ho vulguis fer a través de plataformes de mecenatge/crowdfounding tipus: Verkami, Goteo, etc. Fes una ullada perquè és la tendència en cas que vulguis autopublicar algun llibre. Una abraçada

   • Anna S. 29 d'abril de 2020 at 08:17 - Reply

    Moltes gràcies per la resposta!

Leave A Comment