ABOUT ME

Edito, creo i connecto

“M’apassiona l’entorn digital, l’edició, la comunicació i aprendre d’altres professionals.”

Connectem?

ABOUT ME

Edito, creo i connecto

Connectem?

Em dic Anna Sadurní i em defineixo com a editora, però en realitat vaig començar fent de becària a Edicions 62. També he tingut la sort de treballar en diferents editorials i agències de publicitat: PAU EducationMcGraw-HilledebéPenguin Random House, entre d’altres; de primer exercint d’auxiliar tècnica editorial i redactora, després, d’editora i ja fa anys de coordinadora editorial, gestora de continguts, Project Manager i responsable de difusió. Actualment treballo al departament de comunicació de la Fundació Jaume Bofill. El meu objectiu a curt termini és aprendre molt d’edició digital.
Soc filòloga, tinc el CAP, el màster d’edició, i recentment he obtingut el títol d’experta en Social  Media per la UB. Em sento afortunada.

I tu? De què em coneixes?
En quin moment hem treballat junts? Què has après de mi?

Help Editors Respon

Helpeditors Respon és un espai obert, un fòrum col·laboratiu de preguntes i respostes sobre temes d’edició i xarxes socials amb l’objectiu d’ajudar-nos entre nosaltres. Segur que alguna vegada has volgut fer una pregunta a un editor i no sabies a on fer-ho. Consulta’m!

39 Comments

 1. Ana 21 d'abril de 2012 at 19:08 - Reply

  Hola Anna¡

  Me hace mucha ilusión redescubrirte en tu blog que es tan tuyo y te define tan bien. Se nota que la edición es tu gran pasión y eso fue lo que me transmitiste cuando te conocí, precisamente en mi primer trabajo en el mundo editorial que conseguí gracias a ti. ¿Te acuerdas? Tú seleccionaste mi curriculum y así entré en el mundo de la edición, y con tu ejemplo y tus consejos llegué a sentir por esta profesión el mismo entusiasmo que me transmitiste. Aprendí de ti la dedicación, el detalle y el rigor en las correcciones, la importancia de organizarse bien para coordinar un proyecto editorial y la pasión por la edición. Recuerdo con mucho cariño cómo tu sentido del humor siempre ayudaba en los días más difíciles. Aunque solo trabajamos juntas un año, fue suficiente para que se creara una gran amistad y tus consejos siempre me han ayudado mucho. Fue un año muy intenso y como siempre nos preguntaban si eramos hermanas, nos quedamos con el apelativo de “sisters”. Desde entonces han pasado 12 años en los que he seguido trabajando como editora y en los que he seguido tu trayectoria que siempre me ha fascinado por tu capacidad de adaptación y tus enormes ganas de trabajar y de crear contenidos. Me consta que eres una estupenda coordinadora editorial y una editora de vocación. Enhorabuena por este blog que dice mucho de ti y de tu gran capacidad para crear y desarrollar ideas. Me encanta el diseño y la idea. Estoy segura de que muchos editores encontrarán en esta página mucha información interesante y yo me convierto desde hoy en una fiel seguidora.
  ¡No cambies nunca, sister¡
  Ana

 2. María 20 d'abril de 2012 at 15:59 - Reply

  Hola Anna!
  Pues hace ya unos años que nos conocemos, unos 10 va a hacer ya. Cuando te conocí en P.A.U. Education, aparte de tu carácter divertido y amistoso, me gustó trabajar contigo porque tienes una gran capacidad organizativa y eres una gran editora. Eres muy creativa y aportas muy buenas soluciones a los diferentes retos que iban surgiendo en los proyectos.
  Recuerdo muy bien que contigo los proyectos siempre cumplían las fechas pactadas y que lo tenías todo previsto. Eres una de las personas más organizadas que conozco!! Además eres muy creativa y te encanta la parte de diseño, las ilustraciones, etc. prestas mucha atención por los detalles.
  Me gusta mucho esta idea que has tenido del blog y de tu cv participativo 😉
  Un abrazo!!
  María

 3. Meritxell Margarit 19 d'abril de 2012 at 19:45 - Reply

  Anna,

  Ara mateix penso que potser podria fer un bloc amb totes les anècdotes d’edició que hem compartit. Projectes de tot tipus, que sortien a la llum fàcilment perquè a l’altra banda hi havia algú que t’escoltava, que et tenia en compte i que t’aconsellava de forma subtil, sempre suggerint i mai imposant. Com dic, podria reviure mil anècdotes, podria anomenar mil virtuts teves com a editora (que, com autora, valoro moltíssim). Però trio un sol record que segurament comparteixo amb moltes altres persones: els teus enormes ulls blau-verd esbatanats, tot mostrant interès, il·lusió i empatia per qualsevol cosa que et pugui explicar, per qualsevol nova proposta.

  I quan penso en el camí que hem fet juntes (que espero que no s’aturi aquí), també em ve al cap el cal·ligrama de Les formigues, de Salvat-Papasseit. Si l’hagués fet jo (que més voldria!) en comptes de “a Josep Lleonart”, hi diria “a Anna Sadurní”, perquè et descriu perfectament. Descriu com ets com a persona, i també a la feina: treballadora, meticulosa, discreta, perseverant, compromesa… Ets com una formigueta infatigable que, sense fer gaire soroll, és capaç de moure muntanyes, capaç de construir un gran rebost ple de queviures per passar l’hivern. I ho fas, com diu Papasseit, dibuixant un camí assolellat, ple de llum, tot traçant una ruta amiga, gentil, on els teus col·laboradors s’hi troben molt a gust. Sí, treballar al teu costat és un plaer, perquè et sents còmode, i perquè saps que tens el suport d’una editora amiga, que vetlla perquè la teva feina es faci pública amb la màxima qualitat.

  Ja ho veus: interès, il·lusió, respecte, suport… Qualitats que, sens dubte, fan que la teva tasca d’editora, a més de professional, sigui humana. Un valor que, en els temps que corren, hauria d’estar més en alça.

  Una forta abraçada,

  Meritxell Margarit
  http://www.meritxellmargarit.blogspot.com.es/

 4. Sandra 18 d'abril de 2012 at 21:10 - Reply

  Hola Anna!
  Quan ens vam conèixer, ara ja fa més de sis anys, tant la Dolors com tu vau ser molt acollidores amb mi, de seguida m’hi vaig sentir a gust. Jo tampoc no tenia expiriència coordinant llibres, i admirava la traça que tenies amb tot plegat. Juntes vam viure uns mesos molt intensos de feina, i també en el terreny personal. Recordo que les hores extra i tot l’atabalament del moment es va fer molt més amè amb les pauses, els cafès i els viatges.
  El disseny del bloc m’encanta!
  Que et vagi molt bé!
  Una abraçada,
  Sandra

 5. runningforadream 18 d'abril de 2012 at 19:05 - Reply

  Anna Seduce Me (léase sediuzmi) com et diem familiarment a casa. Què puc dir de la meva gran amiga d’universitat i de feina? Abans que res, que és una gran persona.
  Professionalment tenim una relació molt curiosa, ja que després de la universitat ens hem anat passant feines l’una a l’altra. Ella em va introduir a PAU Education, una empresa de projectes educatius, i posteriorment em va substituir a mi a Lunatus, empresa de museografia, com Assitant de Direcció.
  Qualsevol persona que treballi amb l’Anna guanyarà, no només una gran professional amb molta experiència, sino també una persona d’una gran creativitat i el millor sentit de l’humor.
  Si téns a l’Anna davant per una entrevista de feina, fes-me cas: no la deixis escapar!!!
  Lisi

 6. Dolores Velasco Ataz 18 d'abril de 2012 at 16:40 - Reply

  Anna,

  Amb tu he tingut l’oportunitat de treballar un parell d’anys, van ser uns anys importants perquè tot just jo començava a editar i tu em vas explicar tot i em vas ajudar moltíssim amb la teva experiència i els teus coneixements!

  Els anys de “novata” els vaig passar molt millor al teu costat! Les “deadlines” eren menys dures si les comparties amb una bona companyia com tu tant a nivell professional com a nivell laboral.

  M’agradaria molt poder tornar a treballar amb tu.

  El blog està genial!

  Dolors

Leave A Comment