:: 8 orientacions per treballar en una editorial :: escrit per una editora

Jo em vaig trobar en la mateixa situació i vaig fer el següent….  (només és una idea)

Tota la info a: https://editabarcelona.com/

Tota la info a: https://editabarcelona.com/

Assistir al Fòrum Edita de Barcelona. Save the date

1. El Forum Edita de Barcelona de la Pompeu Fabra hi van els TOP del món editorial i a part, és un espai networking molt important. Segueix el hastag #forumedita.  Les dues últimes edicions, et donaven una bossa molt xula, un certificat i un pica-pica a la terrassa del carrer Provença (aquest any ja veurem). Anota a l’agenda:  6 i 7 de setembre de 2021

INSCRIPCIONS OBERTES! 

Consulta el programa, i de veritat, val la pena treure el cap. #Helpeditors hi anirà a escoltar i aprendre dels referents!

Com contactar amb editorials? 

2. Visitar la pàgina web del Gremi d’Editors de Catalunya,  un espai clau. Hi ha una secció d’editorials agremiades on hi podràs trobar totes les editorials i amb un cercador potent. Fixa’t que fan Cursos i Seminaris , qualitat-preu molt recomanables.

3. I ja que hi ets, apunta’t a newsletter del gremi. Veuràs un apartat de Tendències del món editorial. Últimament publiquen dades del sector i seleccionen entrevistes amb contingut i qualitat.

Com funcionen les editorials? A qui s’envia un currículum? 

4.  Selecciona les editorials que t’agraden i crea’t un document. Organitza’t i planifica’t: Jo em vaig fer un excel amb 3 pestanyes: 1) Contactes estrella (gent que coneixia del sector, normalment de cursos, ja que no tenia experiència). 2) Professionals que no conenc (que els segueixo per les xarxes, dels crèdits o me n’han parlat). 3) Recursos Humans (de les plataformes de les webs i del LinkedIN). Cada dia enviava 5 currículums amb un mail personalitzat i anotava les respostes a l’excel. Així t’aniràs fent la teva base de dades. No et desanimis amb les respostes automàtiques.

5. Sembla molt obvi, però fixa’t amb els llibres tens a casa i que t’agraden més (això també ho diu la Marie Kondo) per saber quins llibres tens més estima 🙂

i observa els crèdits. Els crèdits son una font de contactes. També pots anar a la  llibreria, ves a la secció que sempre vas en primer lloc i anota’t els llibres i les editorials, així ja saps per on començar: a on et visualitzes treballant. Després ja rebaixaràs expectatives.

6.  Si no tens LinkedIn ara és el moment. Busca Grups en el LinkedIn d’edició i utilitza el cercador. Ves afegint als professionals del teu excel.

Forma’t, fes contactes i escriu a #Helpeditors!

7. El màster d’edició de la Pompeu i de la UB són interessants. A la pàgina del Gremi tens un llistat d’oferta formativa. Selecciona bé, no et precipitis i compara preus, potser amb un postgrau ja en tens prou.

8. Escriu a #Helpeditors. Intentaré ajudar-te i a donar-te un cop de mà. I sobretot pensa que:

“Ningú ens ha ensenyat a trobar feina. Buscar feina ja és una feina.”

Post dedicat a l’Andrea Farré, una futura editora.

Helpeditors RESPON

Helpeditors Respon és un espai obert, un fòrum col·laboratiu de preguntes i respostes sobre temes d'edició i xarxes socials amb l'objectiu d'ajudar-nos entre nosaltres. Segur que alguna vegada has volgut fer una pregunta a un editor i no sabies a on fer-ho. Consulta'm!

Help Editors Respon

*Please complete all fields correctly

Blog Comments

Hola! M’ha agradat molt el teu post 🙂 he vingut a parar aquí perquè m’encantaria treballar en una editorial (a ser possible una de petita i independent). Fa un any que vaig acabar el grau en Publicitat, Màrqueting i RRPP i el meu dubte és: amb aquesta carrera, on podria treballar dins una editorial? He fet també un curs d’escriptura a l’Ateneu Barcelonès però no tinc gaire idea del funcionament d’una editorial… Vaig veure els màsters de la pompeu i la UB però són excessivament cars.
Espero que em puguis ajudar, no tinc cap contacte que pugui facilitar-me tota aquest informació…
Moltes gràcies per llegir-me!

Bones Berta. Jo sempre dic que tot s’ha d’intentar. Si has fet publiciat i màrqueting potser podries fer una acció creativa i original que cridi l’atenció a l’editorial que vols treballar. Les editorials petites necessiten persones polivalents i espavilades, perquè una sola persona pot fer feines molt diverseses.
I si tens clar que vols treballar en una editorial petita, jo les seguiria a fons per les xarxes i potser veuràs molt clar el valor que pots aportar i et pots fer una idea de com són.
I no t’oblidis que del Fòrum Edita, que es farà molt aviat i és gratuït.
https://forumedita.com/es/
Si vols fem un meet o em truques. Espero haver-te ajudat.
Una abraçada i molts ànims,
Anna

Quin post tan útil, milions de gràcies! Ens estalvia un munt de feina de cerca. 🙂

Aquest és l’objectiu. Que sigui útil! 🙂

Molt interessant el post i m’has descobert el Forum Edita. No el coneixia i sembla súper interessant. Veig que aquesta edició ja s’han tancat les inscripcions però m’ho apunto per propers anys!

Moltes gràcies Cristina. Crec que no han actualitzat la pàgina i les inscripcions són les de l’any passat. Sempre ho actualitzen al twitter: https://twitter.com/EditaBCN Hi ha ponències que valen molt la pena i els ponents són els gurus d’edició. 100 % recomanable!

Molt interessant Anna. Ben estructurat i clar, molt útil com a guia. Gràcies

Gràcies Mireia! Doncs ja saps si algun dia vols tornar al món editorial! aquí estem 🙂

Moltes gràcies, Anna! Un post utilíssim, això de l’excel amb tres pestanyes m’ha deixat bocabadada! 😃

Si! Si! I amb colors i tot segons la resposta. 🙂 Ens veiem aquest any al Forum Edita 🙂

Related Blogs