La decisió d’autopublicar un llibre: Milo un cas d’èxit.

#Helpeditors va presentar el primer llibre de Mia Beneset: Milo a Santa Cristina d’Aro.

M’emociona veure’m parlar del meu projecte personal i professional i com estic aconseguint ajudar i assesorar a persones que tenen projectes propis. #helpeditors és una plataforma col·laborativa i una consultoria editorial gratuïta. Per a mi #Milo ha estat un èxit. Per guiar-la en aquest camí i per haver confiat en mi per presentar la seva novel.la. Perquè tots tenim competències ocultes que un dia brillaran

Per què vas decidir escriure una novel·la?

Mai vaig decidir en si escriure una novel·la, va ser un procés que va sorgir sol. Sempre he tingut moltes històries al cap que mentalment narrava, i fins i tot escrivia. Amb Milo va ser molt curiós perquè primer em va venir al cap la història entre ells dos, escenes concretes. Després mica en mica semblava que agafava forma. Un día, vaig decidir recopilar tots els escrits que tenia repartits i em vaig sentar davant l’ordinador. un cop allà tot va sortir sol.Qui era ell, qui era ella, quines edats tenien, com vivien….

Quin ha sigut el procés intern que has realitzat fins a acabar la novel·la? Com has creat els personatges?

Un cop a la meitat de la novel.la, veient que els personatges agafaven forma, i la història també, vaig tenir clar que l’havia d’acabar. La vaig començar a deixar llegir a algunes amigues íntimes i la resposta va ser molt superior a l’esperada. Elles em van animar a publicar-la i m’ho vaig començar a plantejar, però el que tenia clar es que no volia publicar sense un criteri professional. I vaig començar a moure’m pel sector per mirar de trobar aquesta opinió.

En aquest camí et vaig trobar a tu Anna, i en les nostres xerrades vam parlar de les diferents opcions que hi ha. 

Un cop l’has escrita, com la vols publicar? Quins són els dubtes que et sorgeixen i quin procés extern t’autoexigeixes per donar-lo a conèixer?

Primer vaig contactar amb varies editorials tradicionals i les respostes, a part que trigaven molt a arribar, eren que el llibre estava molt bé però ara mateix tenien altre projectes sobre la taula.. No volia esperar tant i em vaig començar a mirar el tema de la autopublicació, gairebé la única solució si no ets conegut. Un cop vistes totes les editorials, Caligrama va ser la escollida perquè em donava la opció d’aconseguir un segell de qualitat. Ells, de totes les novel·les que publiquin, escullen les que consideren que tenen qualitat per passar a editorial tradicional, et fan un informe on resalten els punts fort i els dèbils etc. Quan vaig tenir l’informe editorial positiu i em van dir que la veuen molt comercial i publicable,  ja em vaig decidir del tot. 

Hi ha diverses situacions, paraules, imatges al llarg de la novel.la en les que ens podem sentir identificades, però quin és el teu propòsit? De què ens parla realment “Milo”? Per què creus que les dones ens podem sentir identificades?

Sempre dic que Milo en el llibre és una persona, però que personalment m’ho prenc més com una retrobada a tu mateixa. Moltes dones a certa edat, ens donem compte que hem deixat de ser nosaltres mateixes per seguir les regles establertes per la societat: família, feina, responsabilitats… Però és imprescindible tornar als nostres orígens, a saber allò que ens fa feliç de veritat. Milo vol ser això, una escapada i trobar de nou les teves passions.

El meu Milo ha sigut l’escriptura, ja que és on he trobat moltes estones de felicitat.

Quins autors t’han influenciat més?

Moltíssims, tinc uns gustos molt eclèctics, i en quan a autors he llegit de tot ,tot i que la llista de pendents és enorme. si parlem de literatura romàntica a nivell Espanya, Elisabet Benavente es potser la que més m’ha influenciat, però els meus autors preferits son Murakami y Paul Auster sobretot, actualment Sally Rowney de “ Gente normal” es la que més m’ha agradat.

Què t’inspira? Has escrit o t’has imaginat escenes a la Costa Brava?

Tot m’inspira, sobretot la música, les películes, tota la vida que m’envolta, i evidentment en aquest llibre la Costa Brava té una importància brutal. Tots els paisatges, sobretot el Mar és l’essència de Milo.

Què has après Mia de Milo? Què t’ha aportat a nivell personal i professional?

Uf moltíssim, sobretot a nivell personal ha sigut una experiència  brutal per moltes coses. En realitat sóc molt tímida, i que la gent llegeixi el meu llibre m’ha costat moltíssim. Encara ara quan algú m’ho ve a dir em crea una mica d’ansietat. Ara bé els comentaris positius de molta gent, motles dones que m’han dit que els hi ha enganxat que no podien parar de llegir m’han sorprès i m’han emocionat a parts iguals. Professionalment ha sigut entrar en un sector desconegut en el que encara tinc molt per aprendre. De fet fa només 5 mesos que va sortir el llibre, però si miro enrere veig que he avançat molt.

Hi haurà continuïtat? Alguna cosa que ens puguis dir?

Sí, claríssimament el final no era un final per a mi. Era un inici de la segona part de la història que ha d’acabar d’explicar moltes coses. La història està acabadissim al meu cap i escrita fins la meitat. Es el meu projecte més immediat i en el que estic totalment abocada.

Foto: Glòria Jara Albertí (Revista del Baix Empordà) Anna a l’esquerra i Mia a la dreta

Mia Beneset: Mia Beneset és actualment responsable de marketing i comunicació d’una empresa de moda. Desde sempre l’escriptura ha estat molt present a la seva vida, tant a l’àmbit laboral com personal. Professionalment des dels seus inicis ja que ha treballat a diversos gabinets de premsa,fins a les col.laboracions més recents amb revistes de moda, escrivint articles de tendència. Fa poc va decidir-se fer el pas d’entrar al mon literari escrivint la seva primera novel.la que avui presentem: Milo.   

Anna Sadurní: editora i fa més de 25 anys que treballa entre el món editorial i la comunicació. Especialitzada en publicacions digitals, web i social media. Directora de Help Editors, un projecte col·laboratiu i una consultoria editorial gratuïta, que ara mateix compta amb més de 90 persones. El seu somni a llarg termini és crear una cultura col·laborativa relacionada amb l’edició, que promogui connexions i un aprenentatge col·lectiu. 

Mia Beneset va contactar amb l’Anna per demanar assessorament sobre el procés editorial del llibre. 

Notícies relacionada:

  • Mia Beneset presenta “Milo” a Santa Cristina

 

Leave A Comment