El viatge més car del món :: Help Editors és ambaixadora d’aquesta campanya tan necessària

 

Help Editors és ambaixadora d’aquest gran projecte. 🖐

El tràfic existeix i és molt més a la vora del que ens sembla. Les víctimes d’aquest crim transnacional són persones que han estat enganyades durant el seu procés migratori i de les quals s’ha abusat a través de l’explotació sexual, laboral, de la mendicitat o d’altres maneres. En l’explotació sexual, prop del 90% de les víctimes són dones. La qual cosa la converteix en un delicte greu i en una forma complexa de violència de gènere.

És molt probable que, a la teva ciutat, barri o al teu voltant, hi hagi dones sotmeses a situacions d’esclavitud laboral i sexual sense que tu te n’adonis. Son deshumanitzades per part de grups criminals que els hi han arrabassat els seus drets i se les considera eines. La seva realitat és poc visible perquè el tràfic opera totalment als marges de la societat.

No se sap exactament quantes víctimes existeixen ni on són, encara que s’estima que més de 21 milions de persones arreu del món són víctimes de tràfic. A Espanya, hi hauria 45.000 dones i nenes explotades, amb edats generalment compreses entre els 18 i els 29 anys, si bé 1 de cada 4 seria menor d’edat, la majoria procedeixen de països de l’Àfrica subsahariana.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Un dels temes que més preocupa a Help Editors és el de les dones en situació de vulnerabilitat. Per aquest motiu s’ha unit a la campanya: #elviatgemescardelmon i ha estat seleccionada com a ambaixadora.🙌

I ara, respira i llegeix aquest missatge a poc a poc. Si estàs d’acord, m’ajudes a compartir-ho? Tu pots actuar⚡

👉El tràfic de persones es caracteritza per la facilitació de l’entrada il·legal d’una persona en un país on no és nacional; el tràfic amb finalitat d’explotació, en canvi, afegeix a aquest trasllat una explotació econòmica posterior.

👉L’explotació pot ser sexual, laboral, esclavitud, servitud o extracció d’òrgans.
👉L’explotació pot durar anys i és reforçada amb la coacció i la violència, aprofitant-se de la situació de vulnerabilitat de la víctima.

👉 Cope&Hope és un projecte impulsat per @abd_ong que promou la recuperació i afavoreix l’autonomia social i laboral de dones migrants supervivents de tràfic a la ciutat de Barcelona. Aquesta campanya vol visibilitzar la seva realitat i ampliar la seva xarxa de suport i cures.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Cope&Hope és un projecte impulsat per @abd_ong que promou la recuperació i afavoreix l’autonomia social i laboral de dones migrants supervivents de tràfic a la ciutat de Barcelona. Aquesta campanya vol visibilitzar la seva realitat i ampliar la seva xarxa de suport i cures.

Si vols col·laborar, pots fer-ho entrant a la web del projecte, copeandhope.eu, on hi ha una llista específica de necessitats i desitjos d’aquestes dones, com ara trobar companyes per fer esport, formació laboral i ofertes de pràctiques o feina.

Volem intentar aprofitar aquesta campanya per resoldre’ls entre totes i tots. Tenim fins al 17 de febrer de 2022  per aconseguir-ho. Si us plau, comparteix amb els teus contactes i uneix-te al projecte!
#elviatgemescardelmon #violenciamasclista #dones #stopvictimes #donesmigrants

 

Help Editors com a projecte creat i liderat per una dona, vol donar suport al projecte Cope and Hope, un projecte europeu impulsat per la ONG ADB que tracta bàsicament el  El tràfic com a forma de violència masclista.

I soc ambaixadora d’aquesta campanya per 2 motius:

  • Per visibilitzar problemàtiques que afectin a dones, com aquesta del tràfic i és una manifestació molt greu de violència masclista
  • Per demanar voluntaris (sobretot) lingüístics, que ajudin a aquestes dones en situació vulnerable.

Cal que actuem. I amb urgència. Només cal que surtis al carrer i ho veuràs.

Si vols col·laborar, pots fer-ho entrant a la web del projecte, copeandhope.eu, on hi ha una llista específica de necessitats i desitjos de les dones participants. Ara mateix, gràcies a aquest projecte 6 dones han aconseguit feina.

M’ajudes a fer difusió? Juntes, fem xarxa.

Leave A Comment