Vols publicar un conte? Has aprofitat el confinament per escriure?

T’agradaria publicar un conte (novel·la o alguna cosa que has escrit) i no saps per on començar? Et deixo 3 opcions

OPCIÓ A: enviar-ho a l’editorial com Valeria

  1. Mira els llibres que tens a casa, els que acabes de comprar i que tenen la mateixa línia editorial del que acabes  d’escriure. Observa els crèdits, l’editor o la persona que apareix com a responsable. Anota-ho en un excel. Ja saps a qui podries dirigir-te.
  2. Entra a la pàgina del Gremi d’editors  i busca les editorials que més encaixen.
  3. Escriu un mail a l’editor o editora i li envies:
      • 4 línies de què va el teu conte, la teva novel·la (personatge, fil conductor). Com si l’haguessis d’explicar a algú de forma molt sintètica i amb “ganxo”.
      • A qui va dirigit? Quin és el públic potencial?  A qui creus que li podria agradar?
      • Explica qui ets tu. Un breu currículum i sobretot si tens xarxes socials (web, twitter, Instagram, etc.). És important que el departament de màrqueting percebi que està posat en xarxes. No et descriguis de la forma tradicional i avorrida, sinó: Com has arribat fins aquí? Per què has escrit això?

OPCIÓ B: buscar mecenatge

  • Buscar autofinançament amb plataformes Crowdfounding. Aquesta opció l’estan utililitzan molts escriptors i pot ser una molt bona opció.

OPCIÓ C: sigues creatiu

  • Intenta ser diferent a la resta. Busca les editorials per Instagram, escriu un post divertit i els etiquetes, grava’t un vídeo explicant de què va el que has escrit deixant un final obert, busca la manera que l’editor es fixi en tu.

I imagina’t perquè no… que un dia et publicaran el que has escrit. Perquè sempre has de projectar els teus somnis. No deixis res en un calaix, les idees tancades  no són idees.

Algun consell més? 

Jo vaig crear una web per publicar el que volia…

Help editors en ple procés creatiu

2 Comments

  1. anna_sadurni 19 de maig de 2020 at 17:44 - Reply

    Gràcies Glòria i Mireia. Que tingueu molta sort i que el Circ del Mar pugui arribar a molts lectors. Espero que la meva ajuda hagi estat útil. Anna

  2. Mireia i Glòria 19 de maig de 2020 at 15:24 - Reply

    Moltes gràcies Anna, pels teus consells i idees. Dóna gust parlar amb gent com tu disposada a ajudar als altres. Estem en contacte! Una abraçada

Leave A Comment