He estat a punt d’enviar un llibre a impremta amb una errada molt greu

Fa un parell de setmanes que vaig gravar aquest vídeo de com s’ha de revisar una coberta i avui he estat a punt d’enviar un llibre a impremta amb una errada molt greu en el títol. Us ha passat alguna vegada?

M’ha fet pensar que per molta experiència que tinguem mai hem de perdre l’atenció absolutament en tot. Ho hem revisat 4 persones que portem més de 25 anys en el món editorial i no ho havíem vist. Tal com deia en el vídeo, la dissenyadora havia canviat una paraula en el títol (per millorar la disposició del text i es va equivocar picant-lo). En les 5 proves anteriors era correcte, per tant ens hem fixat en tot menys en el títol. Per sort, ho ha vist la persona que va proposar el canvi de títol en últim moment, i per tant és el primer que s’ha fixat. Equivocar-se forma part de l’aprenentatge. I si l’errada es corregeix abans d’imprimir, s’ha resolt. 🤞 #noparemaidaprendre

En aquest vídeo us explico 5 punts clau per revisar cobertes. En què us hauríeu de fixar?

1. El títol. Llegiu poc a poc i mireu totes les lletres

2. Els noms i els cognoms dels autors. Si teniu dubtes, pregunteu sempre.

3. El logotip de l’empresa.

Com està posat?

4. La mida del llom. I la posició

5. ISBN.  Voldríeu afegir alguna cosa? Editors, alguna cosa més?

Leave A Comment