Que et ve de gust una aigua tònica? per Gwen Stacy :: guest Blogging ::

Aquests dies haig rellegit “Léxico familiar” de la Natalia Ginzburg. El motiu del títol del llibre són aquelles paraules que s’usen amb freqüència a una casa, a vegades amb significats diferents als del diccionari, o expresions i frases que sorgeixen d’una anècdota familiar, i que per definició, només les entenen les persones d’aquella família i com a molt alguna amistat molt propera. Semblat a la “broma privada” però diferent, perquè no necessàriament són bromes. Amb els amics també passa, si hi has compartit proutes vivències.
La meua expressió familiar o amical amb l’Anna @lasadurnipetita és “que et ve de gust una aigua tònica?”. A hores d’ara diria que ja només l’entenem ella i jo, i potser l’Alberto, que l’ha duta sentir unes quantes vegades. L’origen se situa a un ferry enorme que feia la ruta Split-Hvar, a Croàcia, l’estiu del 2004. Encara li dic alguna vegada i sempre riem.

“que et ve de gust una aigua tònica?

La meua amistat amb l’Anna és major d’edat, fa més de 18 anys que ens vam conéixer al bar Pepe Botella de la plaza Dos de Mayo de Madrid, a través d’una amiga comuna. Hem viscut moltes coses plegades, des de llavors. Ara m’ha enredat perquè li faci de correctora (segon parell d’ulls que llegeixen un text seria més acurat) i crítica d’aquest projecte seu que va engegar fa un parell d’anys, @helpeditors_annasadurni, que a vegades no sabem ben bé en què consisteix*, però que a mi fa molt de temps que em va quedar clar que li dona la vida.

*és una plataforma col·laborativa i consultoria editorial gratuïta on posa a disposició de qui li ho demani, de forma desinteressada o a canvi de “insereix aquí què li pots oferir que no siguin diners”, els seus coneixements en edició i món digital, ja sigui per crear un perfil professional (o amateur!) a xarxes, per aprendre a editar un blog o per posar en contacte gent.

Que us ve de gust una aigua tònica?

📸 @djkepler.music

Foto: @djkepler.music

Autora del post: Gwen Stacy (la abuela del pop). Crítica de #Helpeditors

Instagram

Twitter

Ella no ho sap, però aviat alguna llibreria o editorial, li encarregaran informes de lectura o escriurà columes d’opinió. No hi ha res com tenir criteri. 🧡

 Foto: @djkepler.music

Foto: @djkepler.music

Leave A Comment