Com es fa un llibre, Enric Jardí :: Un referent

Ets un futur editor o dissenyador i necessites un llibre de referència? Et fas un embolic amb l’estuctura? Què s’ha de posar a la pàgina dreta i a l’esquerra? Què és una versaleta? Com es col·loquen les imatges? Si aquestes preguntes les trobes interessants, vine a la presentació Así se hace un libro, Editorial Arpa, 2019.  A càrrec d’Albert Corbeto i Enric Jardí, divendres 8 de febrer de 2019.

Aquesta targeta de presentació, és el que jo dic: donar imatge.

“Un primer consejo: cuando diseñes un libro, cambia todo lo que consideres, pero que siempre sea para mejorarlo. No creas: no te resultará fácil.” Enric Jardí

Alguns editors en diuen alçat, altres diagramació. Bàsicament és l’estructura del llibre i el que et marcarà el que és un llibre en paper i el que és un llibre digital. Atenció amb les blanques! Algunes pàgines de mostra de l’interior del llibre.

Si el llibre és en català, l’elecció de la tipo és primordial. Ela geminada, apòstrofs, ce trencada. Llegeix aquest capítol perquè la tipografia i el cos, et marcarà la diferència entre l’elegància i la “cutror”.

Saber com funcionen els plecs és bàsic. I sobretot quan vols estalviar paper i et demanen reduir costos. No puc suportar aquests llibres que acaben en pàgines i en blanc i posa Notes en la capçalera.

 Tota la informació del llibre: https://arpaeditores.com/products/asi-se-hace-un-libro

Altres posts de Help Editors: Per als amants de la tipografia que odien la Comic Sans

Si t’animes a fer un curs on line, ja estaràs del tot format!

2 Comments

  1. Enric jardí 7 de març de 2019 at 12:34 - Reply

    Molt interessant. Gràcies per l’article!

    • anna_sadurni 7 de març de 2019 at 13:55 - Reply

      Gràcies Enric! Un plaer de tenir-te de dissenyador-mentor!:)

Leave A Comment