:: Com elaborar un Informe de mètriques i no contracturar-se. 7 idees ::

Has de fer un informe de mètriques per la teva empresa i és la primera vegada? Intueixes que és molta feina? I a part, sense posar pressió, és d’aquests documents que de les conclusions que se n’extreuen es prenen decisions importants? Bé doncs, t’explico el que jo he fet (amb molt de marge de millora).

Preparar el terreny i formar-te + Eines de medició i estructura de l’informe. Tips & Tools

 1. Pregunta si anteriorment s’ha fet un informe semblant i quin és el feed-back. Guarda’t la documentació per poder comparar.
 2. Demana ajuda a algun company que sàpigues que també ha fet aquest tipus d’informe. En aquest cas, la Rosa Samper, em va enviar uns manuals fantàstics d’un curs que havia fet.
 3. Mira’t els cursos de Foxize sobre analítica web. N’hi ha de presencials i on-line. 100 % recomanables i amb professionals de qualitat. La Gemma Llopart és molt clara i t’explica com fer informes en una masterclass de 3 h. També n’hi han al Cibernarium de forma presencial i gratuïts. Pots mirar-te aquest vídeo de Xavier Pla.
 4. Selecciona les eines de medició per a fer l’informe. 1) Google Analytics per la web (assegura’t que la web està  donada d’alta) 2) Metricool per les xarxes socials i seguiment dels hastags 3) Analytics Twitter. 4) Social Selling pel LinkedIn. En el Wakelet trobaràs una col·lecció que he creat.
 5. Si intueixes que aquest informe l’hauràs de fer cada any, inverteix temps amb la preparació del document on recolliràs totes les dades, pensant que serà una plantilla que podràs reaprofitar i després només adaptar.
 6. Estructura la presentació. Fes un esbós del que posaràs a cada part.
 7. Estableix quins son els ítems que voldràs analitzar i assegura’t que la teva elecció és correcte.

Així de contenta vaig presentar les mètriques de l’any 2018 a la Fundació Jaume Bofill

Algunes idees d’anàlisi:

    • Webs: VisitesPàgines vistes + Visitants únics + Percentatge de rebot. Fes-te un gràfic a part i podràs observar la tendència per mesos. Veuràs quan hi ha pics i quan l’activitat decreix (podràs proposar accions de millora).  En el cas que la teva empresa tingui butlletí o es facin activitats, observa si els pics més alts tenen relació amb l’enviament del butlletí. La categoria del dispositiu també és un ítem interessant a analitzar ja que et confirmarà que tenir una web responsiva és necessari. Pots mirar des de quin canal visiten la web (xarxes socials), quines són les paraules clau de cerca i quines són les pàgines que visiten més els usuaris.
    • Publicacions: nombre de descàrregues. Cal que a la web ho tinguis configurat. Ves a Esdeveniments. Observa quines són les publicacions més descarregades i de quin tipus de document es tracta.
    • Actes: assistència als actes presencial i streaming. Ràtio d’assistència i tipus de públic.
    • Butlletins. % obertura, clics als enllaços, nombre de destinataris i què passa quan segmentem.
    • Vídeos: Visualitzacions i Temps de visualització. Observa quins són els vídeos Top 10. També et pots fixar quins usuaris comparteixen els vídeos.
    • Xarxes Socials: nombre de seguidors, anàlisi dels tuits, comparticions, etc. clics als enllaços. I sobretot quan s’apliquen tècniques de Content Curation com milloren els resultats.
    • Clipping: nombre de mencions, notícies i l’impacte econòmic i quin tipus de notícies han generat més impacte.

I finalment recull en un breu informe: conclusions, accions de millora per analitzar si es porten a terme en un curt, mitjà i llarg termini. Si necessites, ajuda Contacta a Help Editors!

Post dedicat  a la Laura Morató, que sempre m’ajuda, i em va preguntar com elaborava un informe de mètriques. I a la Rosa Samper per enviar-me informació de cursos.

4 Comments

 1. Anna Oliva 12 de març de 2019 at 16:07 - Reply

  Amb aquest títol tant realista i fidel a la veritat és difícil no llegir els consells que proposes😉. Molts hem hagut d’anar a l’osteòpata després del nostre primer, segon i últim informe de mètriques. Bromes a banda, trobo molt útil l’exercici que fas d’ordenar els indicadors bàsics que hem de tenir en compte alhora d’analitzar què és el que està passant a casa nostra, què funciona i en què podem millorar. Gràcies!!

  • anna_sadurni 13 de març de 2019 at 20:02 - Reply

   Gràcies Anna! La veritat és que no va ser fàcil fer el primer informe. Vaig pensar que l’hauria de fer cada any, per tant una bona planificació era primordial. Si creus que puc millorar alguna cosa, ja m’ho diràs. Sempre va bé poder compartir-ho i ajudar-nos entre nosaltres. Gràcies pel comentari 🙂

 2. anna_sadurni 26 de febrer de 2019 at 13:25 - Reply

  Ostres Rosa! Això ja no ho recordava! Ara treballo amb una eina digital més moderna! Gràcies per tot. I ja saps perquè ho dic 🙂

 3. rosa 26 de febrer de 2019 at 13:14 - Reply

  Aquí em tens pel que calgui! recordo el full de contactes que em vas passar quan no sabia ni per on començar a contractar il.lustradors. Avui per tu, demà per mi! 😉

Leave A Comment