5 criteris per seleccionar fotos des del minut 1

Odies Instagram, Pinterest i les fotos en general? Has de posar una imatge en un document  i ets conscient que no tens gens de gràcia? Ets d’aquelles persones que veu totes les fotos igual i no vol perdre ni 1 segon a seleccionar-la? I a sobre perds els nervis…

Vaja, que el teu fort no és la imatge gràfica i no destaques per a fer els millors power points de l’empresa… Glups!

1. Diversitat

Diversitat en el sentit ampli: gènere (homes i dones), cultural, estatus social (escoles privades i públiques), física (gent alta, baixa, prima, grassa, etc.). Gent normal i corrent del nostre entorn.

Foto de NeONBRAND a Unsplash.

2. Real i empàtiques

Imatges NO preparades,  que la persona fotografiada no s’hagi “disfressat” per l’ocasió, que demostrin la realitat i que l’audiència les percebi que són de veritat.

Mara Daruich. “Verano entretenido” para estudiantes de Santiago a Flickr.

3. En acció

Imatges que demostrin un moviment, alguna acció, que no siguin estàtiques. Vaja, el contrari que les influencers de l’instagram….

© Lindokuhle Sobekwa/Magnum Photos. South Africa. 2018. Photography workshop amb fotògrafs de Magnum Matt Black and Mark Power.

4. Metàfores  i  símbols

A vegades per representar un concepte, ens pot costar molt trobar una imatge. Per exemple, per il·lustrar equitat, sempre podem recórrer a un símbol com a recurs  (que sigui elegant i contemporani).

Com a mode de llicència d’esbós i per aquesta presentació, aquesta foto de GettyImages és un bon exemple per exemplificar escola igualitària o igualtat.

5. Exemplificadora

Donar exemple, del que estem explicant. Educar. Que no sigui merament un recurs per omplir un buit. No caure en els tòpics i en els recursos fàcils. Si  som professors i fem una convocatòria familiar… anar molt en compte! Sempre s’ha de pensar amb qui ho rep!!

https://www.flaticon.com/, et pot donar la solució a conceptes tan “delicats” com il·lustrar família.
Deixo la marca d’aigua  per decidir quina imatge ens quedem… Uf! Tota vostra!.

Molt fan d’aquesta pàgina web,  a part és molt útil per a les presentacions. Posa ara mateix   https://thenounproject.com/ en el teu marcador. Mai més et diran que les teves presentacions seran avorrides!

Leave A Comment