:: 8 orientacions per treballar en una editorial :: escrit per una editora

Jo em vaig trobar en la mateixa situació i vaig fer el següent….  (només és una idea)

Tota la info a: https://editabarcelona.com/

Tota la info a: https://editabarcelona.com/

Assistir al Fòrum Edita de Barcelona. Save the date

1. El Forum Edita de Barcelona de la Pompeu Fabra hi van els TOP del món editorial i a part, és un espai networking molt important. Segueix el hastag #forumedita.  Les dues últimes edicions, et donaven una bossa molt xula, un certificat i un pica-pica a la terrassa del carrer Provença (aquest any ja veurem). Anota a l’agenda:  6 i 7 de setembre de 2021

INSCRIPCIONS OBERTES! 

Consulta el programa, i de veritat, val la pena treure el cap. #Helpeditors hi anirà a escoltar i aprendre dels referents!

Com contactar amb editorials? 

2. Visitar la pàgina web del Gremi d’Editors de Catalunya,  un espai clau. Hi ha una secció d’editorials agremiades on hi podràs trobar totes les editorials i amb un cercador potent. Fixa’t que fan Cursos i Seminaris , qualitat-preu molt recomanables.

3. I ja que hi ets, apunta’t a newsletter del gremi. Veuràs un apartat de Tendències del món editorial. Últimament publiquen dades del sector i seleccionen entrevistes amb contingut i qualitat.

Com funcionen les editorials? A qui s’envia un currículum? 

4.  Selecciona les editorials que t’agraden i crea’t un document. Organitza’t i planifica’t: Jo em vaig fer un excel amb 3 pestanyes: 1) Contactes estrella (gent que coneixia del sector, normalment de cursos, ja que no tenia experiència). 2) Professionals que no conenc (que els segueixo per les xarxes, dels crèdits o me n’han parlat). 3) Recursos Humans (de les plataformes de les webs i del LinkedIN). Cada dia enviava 5 currículums amb un mail personalitzat i anotava les respostes a l’excel. Així t’aniràs fent la teva base de dades. No et desanimis amb les respostes automàtiques.

5. Sembla molt obvi, però fixa’t amb els llibres tens a casa i que t’agraden més (això també ho diu la Marie Kondo) per saber quins llibres tens més estima 🙂

i observa els crèdits. Els crèdits son una font de contactes. També pots anar a la  llibreria, ves a la secció que sempre vas en primer lloc i anota’t els llibres i les editorials, així ja saps per on començar: a on et visualitzes treballant. Després ja rebaixaràs expectatives.

6.  Si no tens LinkedIn ara és el moment. Busca Grups en el LinkedIn d’edició i utilitza el cercador. Ves afegint als professionals del teu excel.

Forma’t, fes contactes i escriu a #Helpeditors!

7. El màster d’edició de la Pompeu i de la UB són interessants. A la pàgina del Gremi tens un llistat d’oferta formativa. Selecciona bé, no et precipitis i compara preus, potser amb un postgrau ja en tens prou.

8. Escriu a #Helpeditors. Intentaré ajudar-te i a donar-te un cop de mà. I sobretot pensa que:

“Ningú ens ha ensenyat a trobar feina. Buscar feina ja és una feina.”

Post dedicat a l’Andrea Farré, una futura editora.

Helpeditors RESPON

Helpeditors Respon és un espai obert, un fòrum col·laboratiu de preguntes i respostes sobre temes d'edició i xarxes socials amb l'objectiu d'ajudar-nos entre nosaltres. Segur que alguna vegada has volgut fer una pregunta a un editor i no sabies a on fer-ho. Consulta'm!

Help Editors Respon

*Please complete all fields correctly

Blog Comments

Hola Anna! Acabo de descobrir #Helpeditors i em sembla un portal ple de recursos útils i interessants 🙂
Ara mateix em trobo cercant feina en el sector editorial. Després d’una llarga trajectòria laboral en el món del llibre com a llibretera, el juliol de 2021 vaig finalitzar el Màster d’Edició Digital de la UOC amb l’objectiu de fer un salt professional i treballar com a editora.
Sens dubte posaré en pràctica els teus consells, però qualsevol assessorament extra seria benvingut, ja que de moment no disposo de gaires contactes.
Moltes gràcies per la teva tasca!

Anna, qualsevol cosa que necessitis ja saps on trobar-me. Ara que hem recuperat una certa “normalitat” vull fer trobades presencials per compartir idees, ofertes de feina, punts de vista. Així que qualsevol idea serà benvinguda 😉
Nosaltres ja som 84 persones!!
https://annasadurni.com/personeshelpeditors

Related Blogs