Què és Help Editors?

“Si no ens ajudem entre nosaltres, no ens ajudarà ningú”

Help Editors és el meu projecte personal i professional del postgrau de Continguts Social Media que estic fent a la UB. Es tracta d’una Consultoria editorial gratuïta, i va néixer amb l’objectiu d’ajudar a totes les persones que volen treballar en una editorial, busquen feina o senzillament tenen dubtes sobre edició i no saben a qui demanar-ho.

És també un espai obert i una plataforma col·laborativa per a fer-nos preguntes.

Blog Comments

Hola, Anna! M’encanta el teu projecte! I aquí et deixo la meva consulta: veig que a l’hora de posar els crèdits d’un llibre hi ha diferents criteris (segons l’editor, el corrector, etc.). Com recomanaries posar els crédits d’un àlbum il·lustrat?

Meritxell, el primer que et diria és que els crèdits els valida sempre un editor, redactor o el departament de drets. El corrector no té aquesta responsabilitat. Quan jo reviso els crèdits sempre consulto el contracte i després ho valido. Pel que em demanes, s’hauria de posar © de les il·lustracions: XXXXX, ©: d’aquesta edició, ISBN, DL, Impressió, i si porta Creative Commons (que no ho crec). Si tens algun dubte, agafa qualsevol llibre il·lustrat que tens a casa i mira-ho. Edicions 62, Penguin Random House (Beascoa), edebé, Kalandraka, seguríssim que ho tenen correcte (tenen departament de drets de molta qualitat). Espero haver-te pogut ajudar. Una abraçada.

Bon dia, Anna.
Fa poques setmanes que s’ha publicat la meva primera novel·la (La noia del violoncel), i em preocupa molt el tema de la promoció. ¿Creus que les xarxes socials són una eina prou eficaç per fer un treball seriós a nivell de promo?
Grácies i enhorabona pel projecte. Serà un èxit!

Gràcies Jordi. Primer felicitar-te a tu pel gran llibre La noia del violoncel que estic convençuda que serà un èxit. Precisament si acabes de treure un llibre és importantíssim tenir una estratègia de continguts per les xarxes socials elaborada i ben pensada. Et recomano els llibre de Eva Sanagustín: http://www.editorialuoc.cat/plan-de-contenidos-para-medios-sociales. És molt breu però útil pel que necessites. Et diu quatre idees clares i t’ajuda a elaborar una estratègia i sobretot et farà veure que els canals són diferents i has d’adaptar el contingut. A mi em va agradar molt el capítol de com parlar dels altres. Tu que ets una persona tan generosa segur que t’interessarà. Gràcies!! I ja saps que entre La noia del violoncel i #HelpEditors hi ha una sinergia. Una abraçada i ja saps on contactar.

Hola Anna,
Primer de tot felicitar-te per la teva iniciativa i l’ajuda que dones 
El fet és que amb uns amics estem iniciant l’obertura d’una plataforma online per vendre productes de nens i ens agradaria saber si ens pots ajudar a disposar d’alguns proveïdors per tot lo que té a veure amb les impressions de les targes, targetes agraïment compra o cupons amb codis de promocions, enganxines amb el nostre logo, cinta embalar amb el nostre logo entre d’altres productes.
Mil gràcies a l’avançada i de nou felicitats!!!
Alex Ibars

Moltes gràcies Àlex. He creat una col·lecció a Wakelet amb els impressors que jo treballo. Et recomano especialment Pressing. Qualitat-preu és excel·lent. Et deixo l’enllaç: https://wakelet.com/wake/0ea896b0-e2a4-48b3-a375-6481fc906fcf
Ja em diràs si t’ha anat bé. Una abraçada molt gran i molta sort amb el projecte!

Hola Anna,
Treballo en l’àmbit educatiu, i quan vull donar a conèixer el treball que fem amb els infants moltes vegades em trobo que no sé quin criteri seguir per fer una selecció de fotografies adients, que s’ajusti al que vull transmetre, em podries donar algun consell?
Moltes gràcies

Hola Carla, doncs acabo de publicar un post que crec que et pot anar molt bé: https://annasadurni.com/2019/01/07/5-criteris-per-seleccionar-fotos-des-del-minut-1/
5 criteris per seleccionar fotos des del minut 1.
1. Diversitat 2. Reals i empàtiques 3. En acció 4. Metàfores i símbols 5. Exemplificadora
Jo sempre he seguit el mateix criteri. Bàsicament, que les fotos siguin el més real possible i que l’usuari percebi que són persones normals i corrents. Cal també que tinguis en compte, el tema de drets d’imatge. SEMPRE amb autorització i si les treus d’Internet., assegurar-te que són webs que te les puguis descarregar sense problema. Qualsevol dubte, ja saps trobar-me.

Add a comment

*Please complete all fields correctly