Antologies amb simbolisme

7 nov.

En un dels estudis de mercat de  McGraw-Hill vaig conèxier a la Dolors Madrenas. Em va explicar que tenia un ment un projecte de lectoescriptura per a alumnes de l’ESO.

Vaig presentar el projecte i de seguida vam formar el millor equip d’autores (i un becari): Carmes Arenas (al capdavant), Glòria Bordons, Dolors Madrenas, Lourdes Piñeiro, Sílvia Rins i Ariadna Santaeulària.Cada antologia comprenia més de 30 textos amb una selecció i  un criteri excel·lent amb l’objectiu d’engrescar l’alumnat a gaudir de diferents autors que representen diversos moviments estètics, tant de les lletres catalanes com de la literatura universal.

Vaig tenir clar molt clar que havia de buscar il·lustradors que donessin “canya” i modernitat: Josep Rodés, Marc Torrent, Mirjana Farkas i Riky Blanco.

Amb tot aquest equip van sortir unes antologies amb molt de “carinyu”, gràcies a  l’ajuda incondicional de la Núria Sugranyes i l’Antònia Ramon.

Al cap d’un temps, el Marc Torrent  va guanyar el premi Junceda pel simbolisme i la poesia de les imatges; per a mi també va significar molt. Tal com em va dir la Carme Arenas:

“ets la mare del projecte”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: