Llibretes i llistes

25 juny

Sempre m’ha fet gràcia la pregunta que fan els periodistes: Què portes a dins el bolso? Què és el que sempre agafes abans de sortir de casa? La meva resposta seria una llibreta. Sí, ho confesso: tinc una debilitat per les llibretes il·lustrades. Vaig començar amb les de la Tiny Candy i les de Busquets (culpa de les meves iaies que em tenien molt mimada). Després de superar la meva època adolescent-Crepúsculo vaig descobrir les de Marie Desbons; de fet són les que més m’agraden. La de la nena dels ulls grossos, Magic soup hardcover, me la van regalar quan vaig començar el bloc.

A les persones que els he ensenyat l’interior (molt poquetes per no espantar) no es poden creure el que hi escric: pensaments, poemes, visites al dentista i milions de llistes amb preguntes i respostes que contesto jo mateixa. I després requadro les idees principals… Vaja, no m’agradaria perdre-la!

3 Respostes to “Llibretes i llistes”

 1. runningforadream Juny 25, 2012 a 9:28 pm #

  Uff Anna con ens he semblem!! M’encanta escriure en llibretes. És una de les raons per les quals encara no tinc IPhone 🙂 Escric llistes de convidats, la compra, planificació de viatges, desitjos, les meves cançons favorites…Quan estava fent el carnet de conduir en vaig escriure tota la teoria de com aparcar. També faig dibuixos que no li ensenyo a ningú. És el meu espai íntim i d’organització.

 2. Marta Juny 26, 2012 a 8:52 am #

  Anna!

  Aquí una altra enamorada de les llibretes! en tinc a cabassos…
  Les meves han de ser sempre amb fulls blancs, verges, sense ratlles ni forats… Manies… Em pregunto pq són més cares?! aix… Justament avui n’he estrenat una! estic il·lusionada! sempre sento el mateix el primer dia!
  Aquesta l’arrossego ja fa un temps, pq no em vaig poder resistir a la botiga tot i que no havia acabat l’anterior…
  Meravellosos fulls blancs i gegants que ja han començat a explicar secrets… shhh…

  A omplir molts fulls més guapa!

 3. Meritxell Margarit Juny 26, 2012 a 6:16 pm #

  Ai, Anna!

  De fet, quan he vist la foto del post, no he pogut evitar un somriure: jo tenia una llibreta (o una carpeta d’anelles, ara no ho recordo bé!) com la de Busquets que surt a la imatge. De fet, no la recordava… Però ha estat com allò de les magdalenes de Proust… I, és clar, m’encanten les llibretes (com a molts/moltes lletraferits??!!!). Quan era petita hi escrivia poemes; de més gran, secrets… Durant la meva vida professional, n’he omplert un munt, gairebé sempre amb notes i idees relacionades amb els projectes, treballs… que feia en aquell moment. També hi havia apunts sobre els llibres que llegia i, després, comentava… Llistes (de la compra, de noms, de coses que havia o no havia de fer, etc.). Però poques vegades he fet un dietari; per ser exactes, cinc. Un (molt breu) quan era adolescent i on explicava el meu dia a dia a l’institut, a l’agrupament, amb els amics i amigues… I els altres quatre dietaris tenen a veure amb els meus dos fills: un per a cada embaràs (emulant la Carme Riera en Temps d’una espera) i un per al primer any de vida de cadascun d’ells. Ah! I me n’oblidava: en cada viatge (abans de tenir aquest nen i aquesta nena preciosos viatjava moltíssim!!), també omplia una llibreta. Sí, també podria dir que era una mena de diari o quadern de bitàcola dels meus periples. Un petit tresor, sens dubte. M’encanta, Anna, que obris caixes de Pandora com aquesta… No paris de fer-ho!! Intentarem aportar el nostre petit granet de sorra!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: