La meva adolescència en una caixa

1 juny

Quan tenia uns 12 anys no hi havia ni internet ni facebook ni tan sols tenia ordinador. Les tardes d’hivern a vegades eren una mica avorrides, així que m’havia de buscar alguna activitat. Vaig fer-me del club Zipi Zape i vaig posar un anunci en un apartat de correspondència: Me llamo Anna y tengo 12 años. Me gustaría conocer a chicos y chicas de España. De cop i no sé com, vaig començar a rebre un allau de cartes de tot arreu i també de la meva colla d’estiu de Sant Antoni de Calonge.

Quant al disseny de les cartes ja us ho podeu imaginar: folis de colors de la Pepa Paper, segells girats, adhesius, tinta invisible… Fins i tot em vaig inventar cartes amb paper de WC que l’havies de desenrotllar. Recordo especialment una noia d’Alaior que em va explicar que m’escrivia des de l’hospital… Vaja una mena de Polseres Vermelles , però amb relació espistolar que va durar molt de temps.

Vaig rebre tantes cartes que el meu pare va dissenyar aquesta caixa i me la va fer fer per un fuster, després m’hi va posar les lletres de l’abecedari amb Dymo perquè les anés arxivant. Un material adolescent inclassificable!

9 Respostes to “La meva adolescència en una caixa”

 1. Marta Palomares Juny 1, 2012 a 9:58 pm #

  Ai, Anna, ja tens tota la raó que les cartes escrites durant l’adolescència, i més si hi ha continuitat, són tota una fita a la vida. Jo encara conservo una amiga amb qui em vaig començar a escriure als 8 anys. I religiosament encara ara, 42 anys després, ens escrivim una carta al mes. Peti qui peti.

 2. Is Juny 4, 2012 a 10:28 am #

  Annaaaaaa, jo tinc una memòria de mosquit… No sé si me l’he fos amb els pas dels anys, o ja vaig nèixer així, però el cas és que no recordava que haguessis posat un anunci enlloc! Però… en quant has mencionat el tema de les cartes amb rotllos de paper WC… d’això MAI NINGU SE’N PODRIA OBLIDAR!!! Eren brutaaaals aquestes cartes. Estic convençuda que els meus pares o el meu germà també les recordarien si els ho expliquès. Teniem un vici brutal d’escriure’ns , explicar-nos coses i esperar a veure quina carta més original encara rebiem com a resposta de l’altre.
  Una iniciativa genial que et va marcar un abans.. i un desprès.
  Jo les tinc totes guardades en una caixa de cartró, amb els meus diaris de la infància.
  Quina infáncia!!! Petonissims!

 3. Elisabet Juny 4, 2012 a 1:52 pm #

  Jo encara les guardo totes! quins temps… i la il·lusió que feia obrir la bústia i trobar-te’n una!!
  XX

 4. Andrea Juny 4, 2012 a 2:31 pm #

  Jo també m’escrivia, i molt, amb una cosina des de primer d’EGB!!! I amb la cosina d’uns cosins, tota l’adolescència.
  No tinc una caixa tan maca però guardo totes les cartes!

 5. Joan Juny 4, 2012 a 9:48 pm #

  Jo amb una guiri de Gales, fan del smash hits i del Jason Donovan

 6. Clara Juny 7, 2012 a 6:22 pm #

  jo també recordo moltes cartes, originals i molt ben escrites, i plenes de colors!!

 7. Renata Juny 13, 2012 a 9:39 am #

  Olá Anna
  mais uma historia que nos faz sorrir. Esta em especifico faz-me voar a esse tempo e recordar-me de algumas dessas cartas….nesse tempo onde nao havia ainda nem computadores (para todos) nem messengers… mas onde adorava escrever e desenhar (com lápis de cor!!) uns bonequinhos no meio do texto ao que hoje chamamos smilies… 😉

 8. Laia Faixó Juliol 11, 2012 a 3:47 pm #

  Quins records!!! Mira ara, del paper de wc al whatsaap, Facebook, blogs… Qui ens ho hagués dit quan escriviem aquelles cartes, no ens ho haguéssim cregut.
  Però el més important es que encara conservem una gran amistat i encara que el temps passi, sempre que ens trobem alguna batalleta que altre encara ens fa riure.
  Com cada estiu, espero que ens veiem per St. Antoni.
  Una abraçada molt forta.

 9. anna vicente Octubre 30, 2012 a 7:18 pm #

  Hola Anna!!

  Jo encara guardo una carta teva que em vas escriure amb paper del wc!!! BRUTAL!!

  Quins records….

  per cert, sóc la teva veïna!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: