Estrelles a la sinagoga

29 maig

Yosi tiene un día especial forma part d’una col·lecció de llibres que es diuen “Contes per parlar” de PAU Education. La idea d’aquest llibre va ser d’Andrea Lutri, una educadora dels àmbits jueus.

El protagonista d’aquest original llibre és en Yosi, un nen inquiet i curiós que descobreix als lectors (i a mi mateixa) la cultura i les tradicions jueves a partir de les vivències d’una família. Des del punt de vista d’un nen, s’explica tot el que envolta la festa del Shabat: la cultura gastronòmica, el vestuari (la kipá), les oracions, les explicacions del rabí…

Al final del llibre hi ha un glossari de termes jueus, dues receptes de cuina (jalá i un pastís de xocolata boníssim que vaig provar) i la cançó de Lejá Dodí.

La presentació del llibre es va fer a la sinagoga de Barcelona i va ser una experiència inoblidable, sobretot recordo l’alegria dels nens que miraven el llibre que havia editat i el play-back que vaig fer per simular que cantava les oracions (jo sé que tinc  qualitats, però precisament, cantar no és el meu punt fort). Després de la celebració, l’autora em va ensenyar tota la sinagoga i em regalar unes galetes ensucrades en forma d’estrella.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: