El fanzine de Thule. Saló del còmic

7 maig

Ahir vaig anar al Saló del còmic a Barcelona. Era la primera vegada que hi anava i em va semblar molt interessant i sobretot  divertit (la gent vestida de manga sempre m’ha fet molta gràcia). Vaig anar a veure al meu amic José Díaz de l’editorial Thule i em va ensenyar aquest fanzine flotante. La Isla flotante és una col·lecció de còmics per a nens i joves que pretén transportar-nos a universos desconeguts!! Impressionant!

Al José el vaig conèixer al màster d’edició de la Universitat Pompeu Fabra crec que fa uns deu anys. Un dia sortint de classe em va explicar que volia crear una editorial de literatura infantil i juvenil. Tenia les idees molt clares: una editorial diferent a la resta i amb un control de qualitat molt exhaustiu. Creia que s’havia d’experimentar amb noves publicacions, amb papers i formats de llibres originals. La veritat és que vaig pensar que era una persona molt valenta i emprenedora. Després d’aquella conversa l’he anat seguint en totes les llibreries i de tant en tant miro la pàgina web de Thule perquè si algú col·labora amb ell vol dir que és una promesa i que ha passat pel seu filtre.

Després de parlar amb el José, vaig anar a veure el simpatiquíssim Sergio Mora, l’il·lustrador de la coberta. Com a fan seva no me’n vaig poder estar que em signés la coberta del fanzine. Vaig tornar a casa pensant que desitjo el millor a tots aquells editors i il·lustradors que aposten per la diferència i tenen criteri. En temps de crisi, això no és tan fàcil de trobar!

3 Respostes to “El fanzine de Thule. Saló del còmic”

 1. Marta Palomares Mai 7, 2012 a 4:46 pm #

  Sí, senyora, Anna. M’alegro de que ens hagis ajudat a conèixer una vessant del còmic que no només es redueix al manga. La fantasia fa volar coloms, efectivament!

 2. Perot Mai 7, 2012 a 7:38 pm #

  Ostres! No coneixia aquesta col·lecció. Veig que està intentant el que ja fa uns anys que estan fent els de Bang Ediciones amb la col·lecció Mamut, no? http://www.mamutcomics.com.

 3. xantal Mai 7, 2012 a 10:52 pm #

  Ei Anna! Conec en Sergio de fa mooolts anys i de fet tu també el coneixies… pero hauràs de fer memòria per recordar quan… sigui com sigui em fas molta enveja sanota ja que m´hagués encantat perdre´m una estona pel Saló que tants cops havia visitat!
  ens veiem!
  x.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: