El meu primer llibre

2 abr.

Sembla mentida però han passat més de catorze anys de l’edició del meu primer llibre: Catalunya en una llegenda a PAU Education. Puc recordar en cada pàgina tot el que em va passar: la decisió de la Clotilde de Bellegarde de fer-ho a dues tintes, les il·lustracions “agosarades” i divertides d’en Xavi Ramiro i sobretot els textos ben redactats de la Meritxell Margarit. Tot va anar com una seda i jo em pensava que fer un llibre era com m’havien explicat al màster d’edició, fins que ens vam adonar que en un apartat de llocs recomanats de l’itinerari els preus estaven en pessetes. És clar! Faltaven sis mesos de passar de les pessetes als euros i no hi havíem caigut! El llibre s’havia de tancar en dos dies! Llavors el meu company Fernando Catalán va treure l’euroconversor (que en aquell moment era el gadget d’última moda) i en mitja hora va canviar tots els preus. Però no tot es va acabar aquí. Com fem la coberta? Barregem fotografia i il·lustració???? Sort que la Mar Nieto ens va solucionar el disseny ràpid i va fer una coberta que va agradar a tothom.

Recordo perfectament la presentació al Palau Robert. La Meritxell com a gran periodista i bona comunicadora ens va explicar com havia concebut el llibre i la il·lusió que tenia que tothom conegués d’una manera divertida i amena les terres catalanes a partir de llegendes… Guardo a casa la dedicatòria que em va fer la Meritxell i recordo la presència de la meva mare mirant-me enmig del públic.


2 Respostes to “El meu primer llibre”

  1. xaviramiro Abril 17, 2012 a 7:42 pm #

    Va ser un plaer treballar amb tu en aquest llibre (en aquest i en qualsevol cosa que hem fet junts). Ets una editora fantàstica i molt professional però també amb una gran humanitat i saps contagiar l’entusiasme per la feina ben feta. Molts petons!

  2. Clotilde de Bellegarde Abril 30, 2012 a 3:39 pm #

    AHAHAHA Anna,
    Quelle aventure ! Nous avons beaucoup travaillé à cette époque-là et beaucoup ri aussi… et nos livres étaient le résultats de notre complicité, l’éditeur que nous étions, ses auteurs, illustrateurs, graphistes et maquettistes… Hopefully we could join once more TOGETHER, tu, la Meritxell, en Xavier, en Luis, la Mar, la Mercè.. i jo, to make “els teus últims llibres” (que serien una sèrie de llibres sense fi ni esgotament). Bonne chance, luck and sort! Petonets
    Clotilde

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: